Douane documenten

Aangezien in Nederland het hele aangifteproces geautomatiseerd verloopt en U niet meer zoals vroeger een document kunt invullen en naar een douanekantoor kunt rijden om daar een aangifte te doen, hebt U hiervoor speciale software nodig. Als douane expediteur, beschikt Hemetex BV over de juiste software en heeft ook de nodige kennis in huis, om voor U de aangiftes te kunnen doen volgens de laatste ontwikkelingen op douanegebied en automatisering van het aangifteproces. Hierdoor kunnen wij uw zendingen door heel Nederland bij de douane aangeven en vrijmaken.

Wij kunnen voor U de volgende aangiftes maken

Import

Zodra U met import aan de slag gaat krijgt U ook te maken met de douane voor het inklaren van goederen. De meeste organisaties en bedrijven onderschatten de hoeveelheid administratie en kennis die vereist is om het inklaren van goederen soepel en snel te laten verlopen.
Meer

Export

Om U goederen uit te voeren uit Nederland en/of de Europese Unie (EU) benodigd U een uitvoeraangifte. Hierbij maken wij gebruik van het elektronisch aangiftesysteem. Dit systeem is voor uitvoer verplicht in de hele EU, zodat de douane een beter inzicht krijgt in welke goederen de EU verlaten.
Meer

Transit / Doorvoer

Transit – Dit betekent het vervoer van goederen waarvan zowel de herkomst als de bestemming in het buitenland ligt; die in een zee- of luchthaven worden overgeladen (na eventueel te zijn opgeslagen) en die in de zee- of luchthaven geen bewerking hebben ondergaan.
Meer

Hemetex B.V.